Viisi erilaista maahanmenoa -- toko

09.10.2023

Meillä on emännän kanssa tavoitteena, että hän koettaa kertoa minulle mahdollisimman selkeästi, mitä toivoo minun tekevän, ja minä puolestani yritän parhaani mukaan toteuttaa ohjeita. Kumpikin meistä yrittää aina parhaansa, mutta ollaan kyllä monta kertaa ihmetelty toistemme tulkintoja jonkin aikaa, ennen kuin yhteinen sävel on löytynyt.

Minä olen emännän mukaan poikkeuksellisen tarkka sanoista. Kun opetellaan vaikkapa tokossa jotakin uutta temppua, luon itselleni tulkinnan siitä, mitä suoritukseen kytketty sana siis täsmälleen tarkoittaa. En hyväksy sitten ollenkaan, jos emäntä sitten yrittää käyttää tuota samaa sanaa toisenlaisessa tilanteessa, joka emännän mielestä jotenkin muistuttaa alkuperäistä. Meillä on siksi emännän kanssa varsin laaja yhteinen sanavarasto, käytössä on siis paljon eri sanoja.

Useimmiten tuumaan, että sana jonka kuulen kirmatessani kohti jotakin esinettä tarkoittaa tuota kohde-esinettä, ei niinkään liikettä. Sana, jolla kierretään tynnyriä, ei tulkintani mukaan mitenkään voi tarkoittaa ihmisen kiertämistä. 

Toisaalta taas monet muut vihjesanat ovat minusta tekemissanoja. Esimerkiksi tokossa on monta eri tilannetta, joissa minä asettaudun makuulle vähän erilaisilla liikkeillä. Nuo temput ovat minusta kaikki ihan erilaista tekemistä, vaikka loppuasento onkin samanlainen. Niinpä kaikilla näillä asennonmuutoksilla on oma sanansa.

Osaan siis mennä maahan ainakin viidellä eri tavalla. Sanalla "rauha" asetun makoilemaan miten kuten ja odottelen lisäohjeita. Sanalla "käy", pudottaudun istumasta maahan takapuoli paikallaan. Sitten on sana, joka tarkoittaa että kaadun hissinä seisomasta maahan kaikki jalat paikallaan sekä neljäs sana, jolla hypähdän istumasta maahan etujalat paikallaan. Viides makuulle päätyvä tehtävä on, että pudottaudun juoksusta makuulle ihan pläts. Ja tietysti sillekin on ihan oma sana!

#vihjesana #toko #rallytoko #koiraharrastus #maahanmeno

Yleisesti tokosta: Toko eli tottelevaisuus