Minnakoira kirjoittaa...

Muistan kuin eilisen päivän, kun sain ihka ensimmäisen puruluuni omalta ihmiseltä. Olin aivan natiainen, ja puruluu oli sellainen purutikku. Nopealla arviolla päättelin, että puruluu oli ehdottomasti puolustamisen arvoinen tökkäre, ja ryhdyin välittömästi ahmimaan tikkua samanaikaisesti tiukasti muristen.

Olen monesti mietiskellyt, millaista kotielämää muut koirat mahtavat viettää. Mulla on nimittäin ihan hirveästi kaikenlaista hommaa joka päivä.

Meillä on emännän kanssa tavoitteena, että hän koettaa kertoa minulle mahdollisimman selkeästi, mitä toivoo minun tekevän, ja minä puolestani yritän parhaani mukaan toteuttaa ohjeita. Kumpikin meistä yrittää aina parhaansa, mutta ollaan kyllä monta kertaa ihmetelty toistemme tulkintoja jonkin aikaa, ennen kuin yhteinen sävel on löytynyt.

Kepit löytyy!

26.09.2023

Kuten kuvasta näkyy, meikäläinen käväisi keppimetsällä, ja ihan naurattaa kun tässä esittelen saalista.

Oltiin taannoin taas aamusella emännän kanssa metsässä. Tämähän ei sinällään ole mikään uutinen, koska käydään metsässä lähes joka päivä. Mutta juostiin myös uusilla kiinnostavilla poluilla, kierreltiin lampien rantoja ja maisteltiin sieniä. No, minä niitä oikeastaan maistelin ja emäntä motkotti.

Eilen oli taas jännä päivä, mentiin illalla vepeilemään. Vepe on siis vesipelastusta. En ole oikein vielä keksinyt, mitä siinä varsinaisesti pelastetaan, mutta jos jonninmoista vimpainta kyllä kiikutetaan uimalla paikasta toiseen. Siis koira ui. Ja kyllä meidän emäntäkin usein ui. Osa ihmisistä pysyttelee rannalla tai veneessä.

Tulin tässä äskettäin pohtineeksi, miten oikein päädyin rallytokoilemaan emäntäni kanssa. Se onkin hyvä kysymys; kaikki tapahtui jotenkin ihan huomaamatta.

"Tule"

02.08.2023

Emäntä huudahtaa "tule", ja minäpä keskeytän saman tien touhuni ja pinkaisen emännän luokse sen minkä kintuista kerkiän.

Kun olin vain kahdeksan viikon ikäinen, emäntäni kävi hakemassa minut Ruotsista omaan kotiin. Reissu oli jännittävä, matkustettiin autolla ja laivalla ja nukuttiin yö motellin lattialla toistemme kainalossa.