Vepessä uidaan, viedään ja tuodaan

23.08.2023

Eilen oli taas jännä päivä, mentiin illalla vepeilemään. Vepe on siis vesipelastusta. En ole oikein vielä keksinyt, mitä siinä varsinaisesti pelastetaan, mutta jos jonninmoista vimpainta kyllä kiikutetaan uimalla paikasta toiseen. Siis koira ui. Ja kyllä meidän emäntäkin usein ui. Osa ihmisistä pysyttelee rannalla tai veneessä.

Tykkään istua veneessä. Joskus istun veneessä emännän kanssa, joskus taas emäntä katselee kateellisena rannasta, kun meitsi matkustelee oman soutajan kanssa ympäriinsä. 

Emännän kanssa käydään usein yhdessä vetäisemässä pienet uimalenkit ennen harjoitusten alkua. Komeissa uimaliiveissä (minulla) ja räpylät takajaloissa (emännällä) suuntaamme ulapalle yhdessä katselemaan rantamaisemia vähän kauempaa. Joskus meillä on eväät mukana (juustoa tietysti), joskus leikitään emännän kanssa keltaisella patukalla, jota emäntä viskoo ja meikäläinen noutaa. Joskus saatan myös huvikseni jahtailla veden pärskeitä.

Harjoituksissa kuljetellaan siis yleensä esineitä uiden. Vesillä on kumivene, jossa saattaa olla vaikka millaisia hauskoja tavaroita. Emännän vinkistä uida humpsautan veneelle katsomaan, josko sieltä saisi jotakin rantaan vietävää. On se melkoinen aarrevene, lähes aina sieltä löytyy jotakin. Usein löytyy lisäksi juustoa. Tykkään juustosta ja viivyttelen mielelläni tovin veneellä juustosta nautiskellen ennen kuin palaan ylläriesineen kanssa rantaan.

Jos mietit, miten ne esineet ovat sinne veneelle päätyneet, niin voinpa kertoakin. Minä niitä sinne myös vien. Eli välillä siis nappaankin rannasta lähtiessäni mukaan köyden tai patukan tai muun suuhunsopivan tarvikkeen ja uin sen kanssa veneelle. Veneellä luovutan sen sitten apulaiselleni talteenpantavaksi. Siinä samalla saatan taas pyöriä tovin tuon veneeksi kutsutun juustobaarin tiskin tuntumassa juustoa natustellen, ja usein saan paluumatkalle mukaan veneeltä rakkaan kellupalloni.

Yhdestä asiasta vielä mainitsen, jos vaikka joku muukin innostuu vepeilemään. Rannan läheisyydessä vedessä saattaa olla pystyssä pari pientä lipputankoa, ja jostakin syystä ainakin meidän emännälle on muodostunut ihan pakkomielteeksi, että niiden välistä tulee aina kulkea. Miksikö? Ei aavistustakaan. Mielestäni jokseenkin tarpeetonta, mutta mihinpä sitä ei koira taipuisi tehdäkseen emännän onnelliseksi. 

#vepe #vesipelastus #koirauinti #koiraharrastus