Mä ja mun puruluut

19.11.2023

Muistan kuin eilisen päivän, kun sain ihka ensimmäisen puruluuni omalta ihmiseltä. Olin aivan natiainen, ja puruluu oli sellainen purutikku. Nopealla arviolla päättelin, että puruluu oli ehdottomasti puolustamisen arvoinen tökkäre, ja ryhdyin välittömästi ahmimaan tikkua samanaikaisesti tiukasti muristen. 

Siinä minä sitten kalusin purutikkua naskalihampaillani, ja tiukkasävyinen murinani kertoi kaikille lähistöllä, että tätä purutikkua oli muiden turha lähestyä. No oma ihminen nyt kuitenkin lähestyi meikäläistä vähän sivusuunnasta eikä näyttänyt huomaavankaan viestiäni. Kas kummaa, hetken päästä minulla olikin kaksi puruluuta. Kylmän viileästi tein uuden tilannearvion ja asetuin etutassut ristissä myös toisen puruluun päälle vahtimaan samalla kun maistelin ensimmäistä herkkua.

Eipä aikaakaan kun minulla meni laskut sekaisin. Emäntä nimittäin pudotteli minulla uusia ja uusia puruluita aina välillä ohikulkiessaan. Siinä minä sitten könötin kasvavan puruluukasan päällä ja koetin pitää ilmeen tiukkana. 

Puruluita tuli tarjolle säännöllisesti, ja sama kuvio toistui muutamana päivänä. Kasasin kaikki mahdolliset puruluut haltuuni ja varastinpa luppakorvaiselta mammakoiraltakin välillä puruluun suusta omaan kasaani. En enää nähnyt tarpeelliseksi pitää mitään murinoita emännän lähestyessä. Hänellä oli nimittäin useimmiten mukanaan uusi puruherkku, jonka hän asetti aarrekasaani tai antoi minulle suoraan kitaan.

Tykkään edelleen puruluista, en tosin ihan kaikista, vaan sellaisista hyvänmakuisista, joissa on päällä kuorrutetta. Joskus käy niin, että juuri kun rattoisa puruluuhetki olisi alkamassa, pitääkin lähteä ensiksi käymään ulkona pienellä tyhjennyksellä, jotta pystyy rauhassa nautiskelemaan herkusta. Tätä tilannetta varten on hyvä olla luotettava säilytyssysteemi herkulle. Käännyn siis oman ihmiseni puoleen, vihjaisen ulosmenotarpeesta ja tyrkytän puruluuni hänelle säilytettäväksi siksi aikaa. Järjestely on toiminut tähän saakka täydellisesti, ja aina olen saanut aarteeni säilytyksestä koskemattomana.

#puruluut #murina #luottamus #koiranpentu